Stor polisinsats i Trollhättan – efterlyst man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en misstänkt pistolman efter ett drama på Kronogården i Trollhättan. Samtidigt har en efterlyst man omhändertagits.

Dramat började vid femtiden på onsdagsmorgonen då en kvinna hotades av en man i en lägenhet i området. Kvinnan uppger att mannen hade ett pistolliknande föremål. Hon lyckades fly ut i trapphuset och larma polisen.

Kvar i lägenheten befann sig en annan man. Polisen befarade att det handlade om ett gisslandrama och drog igång en stor insats. När de kom till platsen var pistolmannen försvunnen. Men de grep mannen i lägenheten då det visade sig att han var efterlyst.

Letade efter en särskild man

En intensiv spaningsjakt pågick i området, med flera enheter på plats. Vid åttatiden greps den beväpnade mannen i en annan lägenhet. Gripandet var odramatiskt. Inget vapen har ännu hittas.

– Mycket tyder på att personerna är bekanta med varandra, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.

Den gripne mannen är misstänkt för brott mot vapenlagen och grovt olaga hot. Förhör kommer att hållas med mannen så snart det är möjligt, uppger polisen.

Skott kan ha avlossats

Ett vittne uppgav för TTELA att hon vaknat av vad hon tror är flera pistolskott.

– Drygt en halvtimme senare tittade jag ut och då var det massor av poliser utanför. Det är fullt pådrag här. Poliserna har sköldar, masker och automatvapen, säger vittnet till tidningen.

Enligt polisen har ingen skadats. Polisen kan inte heller bekräfta om det har varit något pistolskott.

– Men det vore inte omöjligt att det skulle ha skett. Vittnen har uppgett att det luktar krutrök, säger Ulla Brehm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.