Stor polisinsats i Vänersborg – två anhållna

Publicerad

En stor polisinsats har ägt rum i centrala Vänersborg under onsdagen. Polisen är förtegna om insatsens natur, men bekräftar att man tillsammans med flertalet myndigheter genomfört flera arbetsplatskontroller – och två personer som i ett tidigare skede greps i samband med insatsen sitter nu anhållna misstänkta för penningtvättsbrott.

Polisen, gränspolisen och tullverket har tillsammans med ytterligare ett antal myndigheter genomfört arbetskontroller på olika adresser i Vänersborgsområdet under onsdagen.

– I samband med en kontroll som skett greps två personer misstänkta för penningtvättsbrott, säger Tobias Land, jourhavande fu-ledare vid polisen Fyrbodal.

De två gripna personerna anhölls under eftermiddagen misstänkta för penningstvättbrott.

Polisen är förtegen vad det gäller insatsens natur. Tobias Land förklarar att det är flera olika insatser som ägt rum.

Var det just denna typ av brott ni var ute efter att kontrollera?

– Jag kan inte svara på det. Det kanske låter konstigt, men det handlar om olika insatser. Och jag har fått hantera just dessa frihetsberövade. Insatsens natur har jag inga mer uppgifter om, annat än att det har skett arbetsplatskontroller på olika ställen. Hur den genomförts kan jag inte svara på tyvärr, säger Tobias Land.

Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, bekräftar att man har en planerad insats i Vänersborg under onsdagen.

– Vi håller på med en större insats någonstans i Vänersborg tillsammans med vår gränspolis. Det är inget vi kommunicerar ut förrän den är avklarad. Det är en planlagd verksamhet som ska pågå fram till klockan 18, säger han.

Misstänkta för peningstvättsbrott under eftermiddagen anhållna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer