Polisen söker efter flera misstänkta personer vid Rannebergen i Göteborg. Foto: NG Bild / Niklas Göransson

Stor polisinsats vid Rannebergen i Göteborg

Publicerad

Polisen ryckte ut till Rannebergen i Göteborg under söndagseftermiddagen efter larm om ett beväpnat gäng.

Vid 17-tiden larmade en inringare om ett gäng på ungefär åtta maskerade personer, något som GT, var först att rapportera om.

Enligt inringaren ska pistoler ha varit synliga. Polisen ryckte ut med fem enheter och sökte efter personer i området.

– Vi åkte till platsen med ganska mycket resurser. Helikopter, hund, ja allting och i samband med att vi börjar söka så är det ett antal personer som springer ifrån oss och då blir vi mer intresserade, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen fick på fyra personer men de fortsatte sökningen i området.

– Min uppfattning är att det är yngre personer det handlar om och en person som flydde kastade även ifrån sig en väska. I väskan har vi påträffat narkotika.

Totalt fyra åtgärder

Strax efter klockan 18 meddelade polisen att de avvecklat insatsen i Rannebergen. Två personer i 20-årsåldern är gripna för narkotikabrott och en 15-åring är misstänkt för brott mot knivlagen eftersom han hanterat en yxa.

– Vi tog även in en annan vuxen person men vi kunde inte styrka något brott och han släpptes. Vi påträffade inte heller något vapen mer än yxan, ett järnrör och en kniv, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

De gripna männen i 20-årsåldern är båda kända av polisen sedan tidigare men enligt Andreas Odén är det svårt att säga hur och om det går att gå vidare med utredningen då det är oklart om det finns eventuella vittnen.

Utryckning till Kortedala

Tidigare under eftermiddagen larmades även polisen till Gärdsås torg i Kortedala och initialt trodde man att det möjligtvis fanns ett samband med insatsen i Rannebergen.

– När vi kom till platsen så konstaterade vi att det verkade som att någon skjutit med ett luftvapen, men det lät inte riktigt så när vi först fick larmet. Därav att vi trodde att det fanns ett samband.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer