Räddningstjänst och polis har sökt under natten efter en man som anmälts försvunnen på onsdagskvällen. Foto: Ridder Karlsson /RK.s Foto

Försvunnen man i Gullspång hittad död

Publicerad

Mannen hittades avliden i vattnet av dykare vid 16-tiden på torsdagen.

Räddningstjänst och polis har under hela natten sökt efter mannen som anmäldes försvunnen på onsdagskvällen. Mannen som var i 60-års åldern arbetade med röjningsarbete vid kraftverket. Mannens anhöriga är underrättade.

Ärendet hanteras nu som en arbetsplatsolycka med dödlig utgång.

Rensade för kraftgata

Det var strax före klockan 21 under onsdagskvällen som en man anmäldes försvunnen från sin arbetsplats vid ett vattenkraftverk i Gullspång.

– Bakgrunden är att en man har jobbat med att rensa sly vid en kraftgata och så hittar man hans fordon, men mannen är försvunnen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Sökte med båt

I anslutning till kraftverket finns ett strömt vattendrag, förklarar Ulla Brehm. Man befarar att mannen kan ha trillat ned. I går kväll sökte räddningstjänsten efter mannen.

– Vi sökte med båt under kvällen och avslutade insatsen efter midnatt. Då tog polisen över, säger inre befäl Peter Brandel vid räddningstjänsten, Östra Skaraborg.

Dykresurs

Under natten har flera polispatruller med hund sökt igenom det kringliggande området tillsammans med en polishelikopter, utan framgång. Vid 07.30-tiden under torsdagsmorgonen var mannen ännu inte funnen.

– Nu ska vi försöka få en dykresurs till platsen så får vi se om det ger någonting, säger Ulla Brehm under torsdagsmorgonen.

Vid 11.30-tiden under torsdagen var mannen ännu inte funnen och Södra Älvsborgs räddningstjänst har kallats till plats.

– Vi har specialkompetens på dykning och har plockat ihop en grupp som är på väg ner nu för att hjälpa polis med sökandet, säger Tommy Lieback på räddningstjänsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer