Tele2 har återigen drabbats av tekniska problem. Foto: SVT

Stora störningar hos Tele2

Publicerad

Teleoperatören Tele2 drabbades under tisdagen av nya problem med telefonin. På eftermiddagen meddelade telebolaget att problemen var lösta.

”På grund av en driftstörning kan du uppleva problem att koppla upp röstsamtal. Vi arbetar med att lösa problemet så snabbt som möjligt”, skrev bolaget på sin sajt på tisdagförmiddagen.

Problemen drabbade bland annat Uddevalla kommun. Det var svårt att ringa till och från kommunens telefoner. Ibland kopplades telefonsamtalen och ibland bröts det.

Västtrafik drabbas

Västtrafik skrev på sin hemsida att de hade tekniska problem med sin telefoni och att det kunde vara svårt att nå deras beställningscentral för sjuk- och färdtjänstresor. De skrev också ”Om din resa inte måste ske idag ber vi dig återkomma senare.”

Uppmaning från SOS Alarm

Även SOS Alarm twittrade om haveriet:

”Tele2 har fortsatt störningar. Kommer du inte fram på nödnumret 112 som Tele2-abonnent rekommenderar vi dig att ta ut sim-kortet och ringa igen”.

Västra Götalandsregionen meddelade att man använder sig av en annan operatör och att deras telefoni fungerar som vanligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer