Montage/arkivbilder Foto: SVT/ Fredrik Persson/TT

Stora störningar hos Västtrafiks färdtjänst

Västtrafiks beställningscentral som har hand om färdtjänst och sjukresor har varit drabbad av stora störningar under fredagen. Orsaken är ett snöoväder i Moldaviens huvudstad Chisnau där beställningscentralen ligger.

– Det råder undantagstillstånd i Moldavien, elledningar har rivits ner, polis och militär är ute och jobbar för att försöka röja upp och man avråder folk från att gå ut, säger Gunilla Wicktor på Västtrafiks presstjänst.

Kunde inte ta sig till jobbet

Redan tidigt på morgonen fick Västtrafik larm om att de anställda på beställningscentralen inte kunde ta sig till jobbet. Sedan försvann både telefon- och internetuppkoppling.

– Vi har lyckats styra om samtalen till Skövde och Senegal så att vi kunnat svara på 70 procent av dem. Vi är ledsna att folk inte kunnat beställa, men det här är en extremsituation som vi hoppas aldrig händer igen.

Vid fyratiden på eftermiddagen lyckades man få en fungerande uppkoppling i Chisnau igen och ta emot alla samtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer