Stora störningar i spårvagnstrafiken under morgonen

Uppdaterad
Publicerad

En spårvagn spårade ur i centrala Göteborg mitt i morgonrusningen på onsdagen. Händelsen påverkade samtliga spårvagnslinjer på sträckan mellan Brunnsparken och Korsvägen.

Urspårningen inträffade vid korsningen mellan Östra och Södra Hamngatan, vid Brunnsparken i centrala Göteborg. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen.

Vid niotiden på onsdagsmorgonen meddelade Västtrafiks störningsjour att spårvagnstrafiken i riktning mot Brunnsparken kunde släppas på igen, och strax före klockan tio på förmiddagen rullade i stort sett all spårvagnstrafik enligt tidtabell igen.

Flera linjer berörs

Enligt Västtrafiks störningsjour innebar urspårningen till en början att hela sträckan mellan Brunnsparken och Korsvägen, via Kungsportsavenyn, har stängts av och att spårvagnslinjerna 3, 4, 5, 7 och 10 behöver köra en annan väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.