Stora tågstörningar mellan Göteborg och Stockholm

Publicerad

Ett växelfel orsakar kraftiga begränsningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg.

Felet har inträffat i Södertälje och innebär att i princip all trafik mellan Stockholm och Göteborg samt Stockholm och Malmö påverkas.

-Vi kommer att köra på ett av två spår, och också använda pendeltågsspåren, säger Ulrika Karlsson på Trafikverkets pressjour till TT.

Många tåg kommer dock att ställas in eller ledas om, förklarar hon.

60-70 tåg påverkas

Enligt SJ:s pressjour kommer mellan 60 och 70 av deras tåg att påverkas. Det handlar enligt Trafikverkets pressjour om förseningar på mellan 10-15 minuter. De norrgående tågen leds om via Södertälje hamn och får köra på pendeltågsspåren. Det kommer dock att innebära vissa förseningar. Resenärer uppmanas att kontakta sina tågbolag.

– Enligt trafikledningen låter det som att det kommer att gå ordnat och bra. Vi skriver till resenärerna i SJ-appen, och i mejl. De får informationen i den kanal där de har sin biljett, säger Pernilla Johansson på SJ:s presstjänst.

Först på tisdagsmorgonen klockan fem beräknas växelbytet att vara färdigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer