Polis är på plats efter att ett bråk har utbrutit mellan flera personer utanför Angeredsgymnasiet i nordöstra Göteborg. Foto: SVT

Bråk utanför gymnasium i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk ska ha utbrutit utanför Angeredsgymnasiet i nordöstra Göteborg under torsdagseftermiddagen. Delar av skolan utrymdes.

– Det är ett mindre bråk som uppstått, säger vakthavande befäl Andreas Odén.

Polisen fick ett larm om ett bråk med hundratals inblandade men det visade sig vara ett slagsmål mellan ett par personer med många åskådare.

Rektorn Agneta Wessman Alsin uppger för P4 Göteborg att det ska det handla om utomstående personer som bråkat med elever på skolan.

– Vi har fått tag på folk som vi tycker kan anses vara misstänkta, de är identifierade och avlägsnade från platsen, säger vakthavande befäl Andreas Odén.

Fler bråk i galleria

Efter det första bråket och polisen kommit till skolan ska fler bråk blossat upp i Angereds galleria, som ligger alldeles i närheten av skolan.

– Det har varit fortsatt spänd stämning efter att polisen lämnade platsen, säger Sofia Netskar, SVT:s reporter som är på plats.

Vid 15.15 ska situationen ha lugnat ner sig.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.