Storbråk i Göteborg – uppemot 30 personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Uppemot 30 personer, ett flertal av dem maskerade, har under onsdagskvällen slagits i Linné i Göteborg.

– Vi har ett flertal poliser på platsen nu, men de flesta av de som slagits har försvunnit därifrån, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Polisen fick in samtal från ett flertal vittnen om bråket vid Linnégatan och Nordenskiöldsgatan vid 21-tiden på onsdagskvällen. Vittnesuppgifterna varierar enligt polisen och det ska röra sig om mellan 10 och 30 personer som ska ha deltagit i slagsmålet.

– Det är konstaterat att ett flertal av de inblandade är holländska medborgare. Och jag har fått veta att det ska vara en fotbollsmatch mellan ett holländskt lag och BK Häcken i morgon. Det finns en historik sedan tidigare att det varit bråk mellan supportrar till ett holländskt lag och supportrar kopplade till IFK Göteborg. Men om det är orsaken till det här bråket är inte konstaterat, säger Stefan Gustafsson till SVT Nyheter Väst.

Slagit och sparkat

Enligt polisen så beskriver även ett vittne att ett flertal  personer slagit och sparkat en ensam man. Det har även inkommit uppgifter om att det varit två gäng som slagits.

De involverade har haft luvtröjor som till viss del maskerat de som deltagit.

När polisen kom till platsen så hade gängen gängen splittrats och försvunnit från platsen i olika bilar.

För närvarande finns det ingen person som är gripen eller som anträffats med skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.