Hårda vindar gör att det finns stor risk för träd som fallit över rälsen. Foto: TT

Starka vindar stoppar tågtrafik i Västra Götaland

Uppdaterad
Publicerad

Hårda vindar gör att Västtrafik måste ställa in flera avgångar under morgonen. Framför allt är det sträckorna Göteborg – Mariestad och Strömstad – Uddevalla som påverkas då dessa är mest känsliga för vind.

Enligt Västtrafik har man i nuläget fått ställa in avgångar fram till klockan tolv idag och det kan hända att problemen kommer vara längre än så.

Två sträckor är helt indragna. Göteborg – Mariestad och Strömstad – Uddevalla.

– Ovädret gör att dessa sträckor blir särskilt utsatta. Det blir risk för att träd lägger sig över spåren och då måste vi kolla av sträckorna innan vi släpper på tågen igen, säger Carl Hansson, störningkoordinator på Västtrafik.

Bussar ersätter

Västtrafik hänvisar till sin hemsida där de löpande kommer uppdatera om vilka avgångar det är som påverkas. Tills att väderförhållandena har ändrat sig kommer bussar att ersätta sträckorna. Man har ännu ingen prognos för när trafiken kan återgå till det normala.

– Allt beror på hur vädret utvecklar sig. Är det dåligt väder kan det komma fler tåg vi måste ställa in. Så vi får ta det timme för timme, säger Carl Hansson.

Trafiken åter på ena sträckan

Strax efter klockan tolv kunde man meddela att trafiken åter var i rullning på sträckan Göteborg – Mariestad. På Norra Bohusbanan, det vill säga sträckan mellan Uddevalla – Strömstad, ersätter fortfarande bussar då man arbetar med att syna banan för eventuella hinder.

Enligt Västtrafik hopas man åter kunna trafikera sträckan till klockan 16:00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer