Foto: TT

Störningar i tågtrafiken mot Stockholm

Publicerad

Det är förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm. Orsaken är ett spårarbete som dragit ut på tiden. Störningarna påverkar även pendeltågstrafiken.

Det är ett spårarbete i Partille som tagit längre tid än beräknat. Det gör att det är förseningar på de flesta tåg som går från Göteborgs central mot Stockholm, och för tågen på väg in mot Göteborg.

– Det är bara ett spår öppet vilket gör att det blir trångt. Men det ska inte vara mer än 10-15 minuters förseningar per tåg, säger Benny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Men en person som sitter på ett tåg från Göteborg mot Stockholm säger till SVT Nyheter Väst att det har tagit över en halvtimme att passera Partille.

Och vid 07-tiden meddelar Västtrafik på sin hemsida att det nu är flera inställda avgångar i pendeltågstrafiken från Alingsås och Lerum in mot Göteborg. I flera fall ersätter bussar.

Prognosen var att arbetet skulle vara över vid 10-tiden men enligt Västtrafiks hemsida är flera avgångar inställda fram till 11-tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer