Största popartisten från Balkan spelar i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Balkans största popartist, Dino Merlin, är i Göteborg för att spela på Svenska Mässan under lördagskvällen. Alla biljetter är slutsålda sedan två veckor tillbaka.

På vilket sätt känner man igen er musik? Vad gör den speciell?

– Den uppstår ur mina erfarenheter, ur mitt liv. Musiken innehåller livets alla viktiga ingredienser och det skänker en autentisk känsla åt sångerna, säger Dino Merlin. Det här kommer också till uttryck i mina texter. Jag skriver alltid texterna först och ur orden uppstår sedan musiken. Varje text har en egen melodi redan från början.

Dino Melin har representerat Bosnien två gånger i Eurovision och har 11 musikalbum bakom sig.

Vad kan publiken vänta sig ikväll?

– Vi har en riktigt fin konsert framför oss. Först och främst mina låtar. Hela gruppen består av 50 personer som bland annat sköter lasershowen. Konsertens delar bildar en helhet som skapar gemenskap och gör att publiken kommer. Jag hoppas att alla ska gå hem nöjda, säger Dino Merlin.

Dino Merlin spelar på Svenska Mässan i Göteborg ikväll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.