Foto: TT

Stort knivslagsmål i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett större slagsmål har rasat i Lunden i Göteborg under fredagsmorgonen. Tre personer är förda till sjukhus. En är skuren i halsen.

Larmet kom vid 05-tiden om ett större bråk på Nobelgatan i Lunden i Göteborg. Flera personer ska ha varit inblandade och händelserna ska till en början ha utspelat sig i ett garage.

– Därefter har det fortsatt ut på gatan. Det är mycket rörigt på platsen, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Vid 06-tiden meddelar polisen att två personer är förda till sjukhus med stickskador.

– Jag vet inte om det är en kniv eller något annat vasst som varit inblandat, säger Ann-Christine Löfstrand.

Även en kvinna skadad

Strax innan klockan 07 uppdaterar polisen informationen om händelseförloppet. Nu meddelar man att tre personer hittades blodiga på platsen.

De två som förts till sjukhus med stickskador är i 40-årsåldern. En av dem är skuren i halsen. En kvinna i 35-årsåldern har också förts till sjukhus, hon ska dock inte vara knivskuren.

Polisen har inlett förundersökning om försök till mord alternativt grov misshandel.

– Det är fortfarande oklara omständigheter. Vi vet inte om personerna har bråkat med varandra eller om det är ytterligare någon person som har varit inblandad, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Platsen är avspärrad och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.