Storbråk i Högsbo i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 30 personer ska ha varit inblandade i ett stort bråk i Högsbo i Göteborg under fredagskvällen. Polisen uppger att flera av personerna varit maskerade och att många av dem tillhör ett kriminellt nätverk.

Strax efter klockan 21 på fredagskvällen fick polisen in ett flertal samtal om ett stort bråk i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

– Vi skickade dit rätt många patruller i och med att det var flera som ringde oberoende av varandra, inklusive en ledig kollega, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Enligt Christer Fuxborg kan det röra sig om uppemot 30 personer som varit inblandade i bråket, flera av dem kända av polisen sedan tidigare. Tidiga uppgifter gör gällande att det rör sig om två olika konstellationer som bråkar.

Stor polisinsats

Vid 22-tiden har polisen spärrat av en gata för att kunna kontrollera de personer som misstänks vara inblandade i bråket.

– Ingen är gripen ännu, men vi har tagit en elpistol i beslag, en så kallad taser, säger Christer Fuxborg.

Polisen kunde lämna platsen vid runt 23-tiden. Då hade fem personer omhändertagits och förts till arresten.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med oroligheterna.

Vet du mer? Har du bilder? Tipsa oss på tipsaoss@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.