Marcus Toremar, Migrationsverkets regionchef i region väst. Foto: SVT

Storvarsel på Migrationsverket i Västsverige

Publicerad

I takt med att antalet asylsökande blir allt färre så anpassar Migrationsverket i region väst sin verksamhet efter utvecklingen. Nu varslas totalt 111 personer om uppsägning i Vänersborg, Mariestad, Borås och Halmstad.

Antalet asylsökande i Västsverige beräknas minska med runt 40 procent under 2018. I takt med detta väntas nu Migrationsverket minska sin personalstyrka med 111 personer.

Vänersborg drabbas hårdast där myndigheten i dag ser en arbetsbrist för 48 medarbetare. I Mariestad varslas 27, i Halmstad 23 och i Borås 13 personer.

– Vi förstår att situationen är jobbig för berörda medarbetare och vi gör vad vi kan för att se till att varje medarbetare får information och stöd. Vi har som ambitionen att driva denna process så bra som möjligt och kommer kontinuerligt informera om nästa steg, säger Marcus Toremar, Migrationsverkets regionchef i region väst.

Han säger också att myndighetens inriktning är att kunna behålla mottagningsverksamheten på samtliga orter i Västsverige.

– Vi försöker ta vara på kompetensen och omplacera våra medarbetare i möjligaste mån med hänsyn till lägesbilden, säger Marcus Toremar.

Tanken är att majoriteten av de berörda slutar till sommaren och några under början av 2019.

Berörda ska ha informerats om varslet och de fackliga förhandlingarna beräknas vara klara i februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer