Under torsdagen missade en linjebuss en avfart och hamnade i motsatt riktning i trafiken. Foto: Tomas Singer

Stress låg bakom bussens felkörning

Publicerad

I torsdags körde en busschaufför i fel körriktning på Lundbyleden i Göteborg. Nu uppger trafikföretaget Transdev att händelsen inträffade på grund av den mänskliga faktorn.

Enligt Niklas Paulamäki på pressjouren på Transdev, som bedriver trafik på uppdrag av Västtrafik, är föraren chockad efter händelsen.

– Han är ledsen för vad som har hänt och har det jobbigt nu. Han känner att säkerheten för resenärerna är det viktigaste. Att han hamnade i den här situationen och utsatte bussen för fara tycker han är väldigt jobbigt, säger han.

Föraren har inte riktigt kunnat förklara vad som hänt, men har pratat om stress och tidspress. Hans enhetschef kommer att genomgå fler samtal med honom om vad som hänt.

Kan föraren jobba kvar?

– Det återstår att se. Vi får titta på historiken, se framåt och hur chauffören tagit det som hänt, säger Niklas Paulamäki.

LÄS MER: Busschaufför körde ut på fel avfart

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.