Strömavbrott i stora delar av Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen drabbades stora delar av Göteborg av ett strömavbrott. Inledningsvis drabbades centrala Göteborg, Haga, Masthugget och Hisingen.

Det var vid 20.30-tiden under torsdagen som Göteborg Energi upptäckte ett omfattande strömavbrott i stora delar av Göteborg. Plötsligt släcktes strömmen i centrala Göteborg, Masthugget, Haga och på Hisingen.

– Vi har haft omkring 60 000 kunder drabbade, säger Per-Anders Gustafsson, tjänsteman i beredskap vid Göteborg Energi, vid 21-tiden under torsdagen.

Reparatörer gjorde snabbt omkopplingar i nätet så att centrala Göteborg, Masthugget och Haga kunde få strömmen tillbaka. Strömavbrottet, som orsakade stora problem i spårvagnstrafiken, varade som längst under en dryg timme.

– Vi har haft ett tekniskt fel i ett ställverk, och det är det som orsakat strömavbrottet. Men vi behöver undersöka närmare exakt vad det är som har hänt, säger Cecilia Erdalen, pressansvarig vid Göteborg energi.

Under strömavbrottet blev även Göteborg Energis hemsida överbelastad.

– Det hade inte med strömavbrottet att göra, utan det var för att sidan hade så många besökare. Men vi ska ha lösningar för det, och det ska vi kolla närmare på så att det inte händer igen.

SOS Alarm meddelade under torsdagskvällen att de hade fått flera larmsamtal från personer som fastnat i hissar runtom i Göteborg, på grund av strömavbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.