En död i stugbrand i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

En stuga började brinna tidigt på onsdagsmorgonen. Enligt polisen påträffades en död person i byggnaden.

Larmet om branden i Ulricehamn kom klockan 05.23. Branden upptäcktes av chauffören till en förbipasserande plogbil. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en stuga. Branden ska ha varit fullt utvecklad när räddningstjänsten anlände till platsen och taket hade rasat in.

Två enheter från räddningstjänsten var involverade i släckningsarbetet. Klockan nio kunde man konstatera att den huvudsakliga branden var släckt, men en enhet fick vara kvar på platsen för eftersläckningsarbete.

Vid 12-tiden påträffades kvarlevorna av en människokropp i stugan. Den döde personen var vid 14-tiden inte identifierad, men enligt polisen tyder det mesta på att det är fastighetsägaren som har hittats. De anhöriga till fastighetsägaren har underrättats om händelsen.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen mordbrand.

– Det är en rutinåtgärd som vi alltid vidtar. Men det finns inget övrigt som tyder på brott, säger Gustav Lantz, förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Polisen har hållit förhör med personer i närområdet, och en teknisk undersökning pågår.

– Sedan ska den här personen genomgå en rättsmedicinsk obduktion, så att vi kan säkerställa identitet och dödsorsak, säger Gustav Lantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.