Bygglekplatsen på Långströmsgatan lockade barn i alla åldrar som ville borra, såga och måla. Foto: SVT

Succé för lekplats i Biskopsgården

Publicerad

Över 7000 besökare har bygglekplatsen i Biskopsgården i Göteborg haft under sommaren. Men det är osäkert om det blir en fortsättning nästa år.

För andra året i rad öppnade man under sommaren en bygglekplats på Långströmsgatan i Göteborg. Dit kunde både barn och vuxna gå för att bygga med fri tillgång till material och verktyg och hjälp av kunniga snickare och personal på plats.

– Att det har blivit en sådan framgång beror främst på att alla tycker om att spika, såga och borra med riktiga verktyg. Verksamheten, som inte finns någon annanstans i Göteborg, har varit öppen för alla åldrar, sex dagar i veckan i en idyllisk miljö, säger Marie-Louise Bergström, projektledare och ansvarig för bygglekplatsen under sommaren, i ett pressmeddelande.

Tusentals besökare

Under sommaren har cirka 7000 barn och vuxna besökt lekplatsen på Långströmsgatan, en ökning med 2000 personer från förra året. Dessutom gästade lekplatsen Volvo Ocean Race och Kulturkalaset där ytterligare 4000 barn fick prova på att bygga. Bakom bygglekplatsen står park- och naturförvaltningen och SDF Västra Hisingen.

Men trots att bygglekplatsen har blivit en så stor framgång är det inte säkert att gör en repris nästa år.

– Det har varit en fantastisk säsong. Många barn och vuxna från hela Göteborg har varit här och byggt med glädje och entusiasm. Våra besökare tycker det är mycket tråkigt att vi stänger, men har stora förhoppningar på att det blir en fortsättning nästa vår, säger Marie-Louise Bergström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer