Tusentals hade samlats för att se gratis filmvisning i Trädgårdsföreningen. Då gick projektorn sönder. Foto: SVT

Haveri vid filmfestivalens utomhusbio – besvikelse för tusentals besökare

Publicerad

Under onsdagskvällen genomförde Göteborgs filmfestival en gratis utomhusvisning. Open air lockade flera tusentals göteborgare men just när filmen skulle starta gick projektorn sönder.

– Det var ett fel som inte skulle kunna hända. Det var tändaggergatet i projektorn som slockande och det har inte hänt oss någon gång tidigare under alla de tusentals filmvisningar som gjorts genom åren, säger Andreas Degerhammar, kommunikationschef för Göteborgs filmfestival.

Filmen ”A star is born” om Lady Gaga skulle ha startat klockan 21. Då var enligt Degerhammar så många som runt 5 000 personer på plats i Trädgårdsföreningen i Göteborg.

– Det var en succé, vi hade oroat oss för vädret och över hur stort intresset skulle vara. Så allt var perfekt men så händer det här.

När personalen insåg vad som hade hänt fann man ingen annan lösning än att skicka iväg en tekniker som fick leta rätt på ett nytt tändaggregat.

Nytt försök ikväll

Det tog nästan två timmar innan problemet var åtgärdat och filmen till sist kunde starta.

– Jag uppskattar att en tredjedel av publiken var kvar då. Det får man ha förståelse för eftersom det var en vardag och många skulle jobba. Men jag måste säga att publiken var fantastiskt tålmodig och de som stannade verkade njuta när det väl funkade, säger Andreas Degerhammar.

Under torsdagskvällen är det dags igen. Den här gången ska filmen ”The Favourite” visas.

– Trots missödet är vi glada över det oerhört stora publikintresset och vi hoppas kunna genomföra sådana här evenemang många år framöver, men då utan missöden, säger Andreas Degerhammar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer