Succéklippet: Se nyfödda älgkalven som stoppar trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Här hjälper älgkon den nyfödda kalven över vägen. Vännerna Madelen och Elin fångade det på film och delade det i sociala medier.

– Nu är klippet uppe i tre miljoner visningar, säger Elin Johansson.

Vännerna Madelen Ohlsson och Elin Johansson från Borås var på väg med bilen till stallet när de fick syn på en älgko vid vägkanten. Med sig hade älgkon en nyfödd kalv som skulle korsa vägen. De saktade in och Elin som satt i passagerarsätet började filma med mobilen.

– Det är en väldigt fin naturupplevelse att se mamman med ungen. Men också hur vi trafikanter agerade. Ingen som tutade, försöket köra förbi eller liknande, säger Elin.

Stor spridning

Elin publicerade videon på sin facebooksida, något som Borås Tidning var först med att uppmärksamma.

– Jag la ut den i mitten på maj. I början var det mest vänner och familj som delade. Men sen började jaktklubbar och flera bli intresserade, säger Elin.

Foto: Privat

Den fick stor spridning och under torsdagsmorgonen hade videon nästan 3,5 miljoner visningar.

– Vi trodde verkligen inte att så många skulle se den. Den har spridit sig till flera länder och det är jättemånga tyskar som har sett den och kommenterat, säger Madelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.