Lysekil är delat i två läger – för eller mot Preemraffs utbyggnadsplaner. Nu uppmuntrar nätverket Stoppa Preemraff till alla slags protestaktioner, inklusive civil olydnad. Foto: TT

Svavelläcka på Preems raffinaderi i Lysekil

Uppdaterad
Publicerad
Svavel började läcka i Preems raffinaderi i Lysekil på onsdagseftermiddagen. Delar av raffinaderiet utrymdes. Inga personer har skadats och det ska inte vara någon fara för allmänheten.

Det var vid 14-tiden som en svavelläcka uppstod i svavelanläggningen på Preems raffinaderi i Lysekil, vilket Bohusläningen var först med att rapportera.

Nödläge utlystes enligt Ludwig Kollberg, Preems presschef.

– Det innebär att vi utrymt en del av raffinaderiet som påverkats och det gäller svavelanläggningen. Det handlar om 3-5 personer, säger Kollberg.

Efter att personal larmat om en konstig lukt ryckte tre brandbilar och en ambulans ut till platsen, enligt Helene Wickberg, teamleadare på SOS Alarm.

– De är framme på platsen men vi har inte fått någon lägesrapport, säger Wickberg vid klockan 15.30.

Läckan tilltäppt

Senare på eftermiddagen, strax innan klockan 16, var läckan igentäppt, meddelar Ludwig Kollberg.

– Nu väntar en internutredning hur det kunde uppstå och eventuella konsekvenser.

Inga personer skadades vid läckan och det var inte någon fara för allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer