Skådespelaren Sven Wollter. Foto: Lars Pehrson /SvD/TT

Sven Wollter coronasmittad – sjuk efter besök i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Sven Wollter, 86, har fått diagnosen covid-19. Göteborgaren, som numera bor i Luleå, smittades när han besökte sin son i Stockholm för en vecka sedan. Till Aftonbladet säger skådespelaren att han känner sig ”trött, trött, trött.”

Precis som Västra Götalandsregionen och inte minst Göteborg, där Sven Wollter har sina rötter, är Stockholm är en av de regioner där coronakurvan pekat uppåt den senaste tiden. När Wollter kom till Stockholm visade det sig att en familjemedlem hade smittan, och att hålla avstånd hjälpte inte.

– Jag mår lite halvtaskigt just nu. Jag har feber och det mår jag inte bra av. Jag är 86 år gammal vet du, så jag har anledning att vara lite orolig. Men det är inte så där panikartat, säger han till tidningen Aftonbladet.

Ska ”ta det jävla lugnt”

Wollter har under hösten turnerat med bandet Nynningen men turnéns sista spelningar, i Luleå och Göteborg, skjuts nu på framtiden.

Skådespelaren har tillbringat större delen av coronaåret i sin bostad i Luleå varvat med sommarstället i Bohuslän. Till Aftonbladet säger Sven Wollter att han nu riktar in sig på att ”ta det jävla lugnt och inte ränna ute på stan”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.