Foto: TT/SVT

SVT öppnar en redaktion i Åmål

Uppdaterad
Publicerad

Makthavare i Dalsland får se upp. Från och med nästa år kommer SVT att starta en redaktion i Åmål – då kommer det att sättas mer ljus på vad som händer i området. 

Öppningen av redaktionen är en del i en större satsning av SVT och Åmål med omnejd kommer att bemannas av en journalist.

– Jag är så glad att vi även 2022 öppnar fyra nya redaktioner och att SVT:s historiskt stora satsning på lokal journalistik fortsätter, säger vd Hanna Stjärne.

Ska stärka SVT:s bevakning

Förutom Åmål så öppnas ytterligare tre redaktioner; i Märsta, Dorotea och Västervik. Alla redaktioner har samma uppdrag – att stärka SVT:s bevakning av hela Sverige. På mindre än tio år har antalet redaktioner nära fördubblats.

– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger Hanna Stjärne.

Redaktionen i Åmål kommer att öppnas under andra halvan av 2022. Sedan tidigare har SVT Nyheter Väst redaktioner i Göteborg, Borås, Uddevalla, Angered och Skara.

Lyssna på klippet och hör SVT:s vd berätta mer om lokal journalistik

Tipsa oss!

Har du tips på nyheter och ämnen i Dalsland som vi bör bevaka? Mejla oss på vast@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.