Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är inte så enkelt som att det är samma konstellationer hela tiden. Det kanske är samma stora gäng, men de byter lojaliteter, kompisar och vilka de är osams med. Men just nu är det en pågående konflikt och polisen klassar området som rött på deras skala. Foto: SVT

SVT:s journalist: En pågående konflikt i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen sköts en polis i Biskopsgården i Göteborg och avled senare av sina skador. Det är fortfarande oklart vad motivet till dödsskjutningen är och vem som ligger bakom. Journalisten Johanna Bäckström Lerneby säger att just Biskopsgården är ett område där det finns pågående gängkonflikter.

Biskopsgården är ett utsatt område och det har varit pågående gängkonflikter mellan norra Biskopsgården och södra Biskopsgården, säger Johanna Bäckström Lerneby som har skrivit en bok om gängkonflikter i Göteborg.

– Det är inte så enkelt som att det är samma konstellationer hela tiden. Det kanske är samma stora gäng, men de byter lojaliteter, kompisar och vilka de är osams med. Men just nu är det en pågående konflikt och polisen klassar området som rött på deras skala.

I nuläget är fortfarande mycket oklart kring nattens dödsskjutningen och vad ett tänkbart motiv skulle kunna vara.

Hör mer av Johanna Bäckström Lerneby i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet