Ett persontåg körde på en bil mellan Vara och Lidköping på lördagen. Personen i bilen ska ha hunnit ur i tid. Foto: Torbjörn Axelsson

Tåg i krock med bil – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus efter en olycka mellan ett persontåg och en personbil, längs med Kinnekullebanan på lördagen.

Olyckan skedde i höjd med Smedtofta, norr om Vara vid 13.30-tiden. Räddningstjänsten har varit på platsen med styrkor från Järpås och Vara men kunde lämna platsen efter ungefär en timme.

– Föraren hade tagit sig ur bilen, säger Thomas Algotsson, styrkeledare på räddningtjänsten i Lidköping.

Enligt SOS har en person förts med ambulans till sjukhus efter olyckan. Även polisen har larmats ut till platsen och enligt deras uppgifter rör det sig om lindriga skador.

Det var  stopp i tågtrafiken på Kinnekullebanan, mellan Mariestad och Håkantorp på grund av olyckan. Vid 16-tiden verkar tågtrafiken gå som vanligt igen på sträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.