Tåget körde in i en lätt lastbil. Dessbättre skadades ingen allvarligt. Foto: Räddningstjänsten Östra Skaraborg

Tåg körde på lätt lastbil utanför Mariestad

Uppdaterad
Publicerad
En person skadades lindrigt när en lätt lastbil blev påkörd av tåget vid en mindre och obevakad järnvägsövergång.

Klockan 09.11 på måndagen larmades räddningstjänsten östra Skaraborg om en kollision mellan tåg och bil. Olyckan skedde vid en mindre, obevakad övergång på Torsövägen i höjd med Hassle Säby i Mariestads kommun.

– Det är en lätt lastbil som blivit påkörd. En person har förts till sjukhus, men det verkar inte vara något allvarligare, säger Jacob Turin på räddningstjänsten.

I lastbilshytten fanns förutom föraren en passagerare. De två männen och lokföraren är alla i 50-årsåldern. Tre ambulanser och flera enheter från räddningstjänsten skickades snabbt till platsen.

– Vår insats är avslutad, nu återstår bara bärgning av bilen, tillägger Jacob Turin.

Olyckan orsakade stopp i tågtrafiken mellan Gårdsjö och Mariestad, vilket i sin tur påverkade all tågtrafik mellan Göteborg-Mariestad-Örebro. Strax efter klockan 13 meddelade Trafikverket att trafiken på linjen har återupptagits.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln påstods att det var en rälsbuss som krockat med en bil. Den uppgiften kom från polisen, men visade sig senare vara fel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer