Tågstopp i Mölndal – trafikolycka slutade med bil på spårområde

Uppdaterad
Publicerad

Det är helt stopp i tågtrafiken mellan Mölndal och Kållered. Det är även begränsad framkomlighet på E6 bredvid tågspåret. Orsaken är en trafikolycka där fordon hamnat i spårområdet.

Det var vid 11.30-tiden under torsdagen som två bilar körde av E6 i höjd med Torrkullamotet i Mölndal. Olyckan ledde till att en av bilarna kom så långt in i spårområdet att Trafikverket fick stänga av tågtrafiken.

– Vi är väldigt nära spåret, och därför har vi stängt av trafiken där, säger L-O Nordström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Också trafiken på E6 påverkas av olyckan. Enligt Trafikverket ska det vara långa köer på platsen, i norrgående riktning.

Stopp för allt söderut

Räddningstjänst har i skrivande stund ingen prognos för när trafiken kommer att kunna gå som vanligt igen, men meddelar att avbrottet sannolikt inte kommer att vara någon längre tid.

Både regional- och fjärrtåg som går söderut och kommer söderfrån står i nuläget helt stilla. Detta för att räddningspersonal behöver komma in i spårområdet för att arbeta, något som sannolikt kommer att leda till förseningar.

– Räddningstjänsten bad oss stänga stoppa trafiken på alla spår så de kan arbeta i fred, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.