Bilden har inte något med händelsen att göra. Foto: TT

Tandläkare kallade patient marsvin – anmäls

Uppdaterad
Publicerad

En tandläkare på en klinik i Skaraborg sa till en patient som var svullen i ansiktet att hen såg ut som ett marsvin. Nu anmäls läkaren av arbetsgivaren för att flera gånger ha betett sig oförskämt mot patienter.

En patient sökte sig till kliniken med akuta tandbesvär. När hen hämtades i väntrummet utbrast tandläkaren att hen såg ut som ett marsvin, vilket patienten tog illa vid sig av. 

Enligt arbetsgivaren var detta varken första eller sista gången som tandläkaren ska ha betett sig illa mot patienter.

I anmälan till Inspektionen för vård och omsorg framgår att flera patienter framfört klagomål på den aktuella tandläkaren.

Chefen på den aktuella kliniken vill inte kommentera ärendet, men säger till SVT Nyheter Väst att han efter flera händelser avskedade tandläkaren.

Arbetsgivaren menar även att tandläkaren har brustit i journalföring. Tandläkaren misstänks också ha gjort en debitering på närmare 4 000 kronor för en rotfyllning som aldrig utfördes.

Kliniken ska ha fått ersättning från Försäkringskassan för behandlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.