Läckande slaktavfall orsakar stopp på E45 i södergående riktning. Foto: Linus OlssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Slaktavfall stoppade trafik på motorvägen

Publicerad

En tankbil läckte på tisdagseftermiddagen slaktavfall på E45 söder om Nödinge utanför Göteborg.
– Vägen är totalt avstängd i södergående riktning till följd av läckan, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten. Strax innan klockan 15 rapporterades ytterligare en olycka in.

Tankbilen började av oklar anledning att läcka slaktavfall vid 14-tiden på tisdagen. Vid 14.30 var räddningstjänsten på plats.

– Snart kommer räddningstjänsten att lämna över till Trafikverket. Det är oklart hur länge de kommer att vara  kvar. Jag har ingen prognos för när trafiken på vägen kan släppas på igen, säger Kivistö.

I köerna som uppstod kring platsen har också två bilar krockat. Enligt räddningstjänsten ska den olyckan ha varit av liten omfattning.

Kör i fel riktning på motorvägen

SVT:s reporter Joel Sund har fastnat i en bilkö i norrgående riktning på vägen.

– Det är två bilar som krockat. Ambulans och räddningstjänst är på plats. Det är köbildning i norrgående riktning men inte stopp, det rullar på långsamt. Däremot i södergående riktning, där slaktavfallet runnit ut, är det helt stopp. Det är kilometerlånga köer, säger han.

Enligt polisen vände otåliga bilister och körde i fel riktning på motorvägen.

– Det är naturligtvis inte bra. Vi får rapporter från patruller på plats att det är fler och fler som försöker vända, det ser inte bra ut, sa Peter Adlersson då till SVT Nyheter Väst.

Sugbil på plats

Vid 16-tiden på eftermiddagen kunde räddningstjänsten lämna platsen och Trafikverket har en sugbil på plats.

– Prognosen är att vi har sanerat klart vid midnatt, uppger Josefine Gröndahl på Trafikverkets presstjänst.

Trafiken i södergående riktning leds om fram tills vägen öppnar igen, och trafiken uppges flyta på vid 17-tiden på tisdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer