Foto: TT

Taxichaufför åtalas – passagerare bröt nacken i olycka

Uppdaterad
Publicerad

En taxichaufför ska ha bländats av solen och i hög fart kört rätt in i en traktor. En passagerare skadades allvarligt och taxiföraren åtalas nu för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Det var på länsväg 166 i Bäckefors i Bengtsfors kommun som olyckan skedde, två dagar före nyårsafton. Enligt åklagaren körde taxiföraren i hög fart på en raksträcka.

– Men solen stod lågt på himlen och bländade föraren. Samtidigt var det halt på platsen, säger Johanna Maxson, kammaråklagare vid åklagarkammaren i Uddevalla.

Enligt åklagaren brast föraren i sin uppmärksamhet när han plötsligt körde in i en traktor bakifrån. Smällen blev så våldsam att en kvinnlig passagerare fick en fraktur i en halskota, på ett revben, skador på en lunga och ett brutet bröstben.

”För hög hastighet”

– Vi vet inte exakt hur fort föraren har kört – men med tanke på omständigheterna uppenbarligen alldeles för fort, anser jag, säger Johanna Maxson.

Som stöd för sin bevisning finns vittnesuppgifter från personer som befann sig i traktorn, samt från passageraren.

Föraren nekar till brott. Det är ännu oklart vilka eventuella men den skadade kvinnan kommer att få av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.