Taxichaufför stängs av efter att ha använt mobiltelefon under färd

Uppdaterad
Publicerad

Under skolskjutsen ska en taxichaufför ha haft sin mobiltelefon framme och tittat eller lyssnat på en sändning. I bilen satt samtidigt ett grundskolebarn. Nu har taxiföretaget stängt av föraren efter att Borås stad reagerat

Det var under en resa i september som det hela ska ha inträffat, något som Sveriges Radio P4 Sjuhärad först berättade. Enligt Christer Norberg chef för skolskjutsenheten vid Borås stad så var det elevens föräldrar som hörde av sig. Klagomålet handlade både om mobiltittande och om att föraren ska ha kört i 140 kilometer i timmen.

– Eleven hade berättat för föräldern och de ringde och var så klart arga och upprörda då, säger han till SVT Nyheter Väst.

Kommunen meddelade taxiföretaget om anklagelserna, som i sin tur pratade med föraren.

– Han hade inte samma bild av det hela. Eleven upplevde att föraren tittade på mobilen, medan föraren sa att han endast lyssnat, säger Christer Norberg.

Föraren ska också ha nekat till att ha kört för snabbt. Enligt Borås stad tog dock taxiföretaget sedan beslut om att stänga av föraren från skolskjutsverksamheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer