Konflikter på Stadsteatern i Borås. Foto: Borås Stad

Teater ställer in pjäs – medarbetare har inte lärt sig ny scenteknik

Uppdaterad
Publicerad

Teaterproduktionen Dracula ställs in på Borås stadsteater. Medarbetarna har inte hunnit lära sig den nya scentekniken efter en ombyggnation.

Det har blivit en kraftig försening av arbetet på teatern på grund av en omfattande ombyggnation. Det har fått som resultat att teaterns tekniska personal inte har kunna lära sig den nya scenteknik som planerats för teaterföreställningen Dracula, det berättar teatern i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att jag kan ge arbetsro och tid för medarbetarna att lära sig den nya tekniken, säger Marie Nyman, teaterchef, i pressmeddelandet.

Borås

De senaste åren har teatern varit uppmärksammad av flera orsaker, bland annat drabbades teatern av mässling i vintras, bråk om nedskärningar förra året och om kränkningar i spåren av #metoo.

Oklart om pjäsen har en framtid

I oktober skulle Dracula att ha startat. För att det skulle ha hänt hade medarbetarna behövt påbörja den utbildning i den nya scentekniken redan i augusti. Så blev inte fallet och tidsmarginalerna har krympt och utbildningen forcerades.

– Vi tycker självklart att det är tråkigt att vi måste ställa in produktionen av Dracula. Teatern investerar för framtiden och scenteknikbytet är betydelsefullt för kommande scenkonstföreställningar. Det handlar om att säkra kvaliteten för kommande föreställningar, säger Eva-Lotta Franzén, kulturchef.

Teatern har informerat sina medarbetare om situationen. Det är oklart vad som händer med Dracula, men teatern har inte annonserat om något ersätter föreställningen. Alla som har köpt en biljett ska bli kontaktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borås

Mer i ämnet