Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Socialdemokraterna tappade makten efter senaste valet i Göteborg. Nu bjuds dock partiet in i värmen igen – i alla fall tillfälligt, i en temporär krisuppgörelse om coronakrisen. Foto: SVT

Tillfällig politisk krisuppgörelse i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad
Socialdemokraterna tappade makten efter senaste valet i Göteborg. Nu bjuds dock partiet in i värmen igen – i alla fall tillfälligt, i en temporär krisuppgörelse om coronakrisen.

– Vi har ett alliansstyre i minoritet och har därför sett ett behov av att bredda samverkan för att klara av den här krisen, säger kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M).

– Det är därför vi har ingått en tidsbegränsad krisuppgörelse med Socialdemokraterna. Tillsammans får vi nu en majoritet som kraftfullt kan hantera denna kris.

Samtidigt innebär uppgörelsen dock enbart en knapp majoritet, med 41 av 81 mandat i kommunfullmäktige. Dessutom är det bara coronafrågorna som ingår, poängterar Socialdemokraternas gruppledare Jonas Attenius.

– Det betyder ju inte att politiken sätts på paus. Vi är fortfarande i opposition, säger Attenius.

– Men i frågor som gäller coronakrisen, där står vi enade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet