Tjuvarna sågade upp två väggar för att komma åt maskinerna. Foto: Privat

Tjuvar sågade upp väggar – stal byggmaskiner värda 150 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Ett byggföretag i Hjo drabbades natten till fredag av ett inbrott. Inbrottstjuvarna sågade upp en vägg och stal maskiner och material till ett stort värde.

Inbrottstjuvarna fick med sig flera värdefulla maskiner.

– Ägaren upptäcker på morgonen att man haft inbrott och att tjuvarna sågat upp en vägg. Det har stulits maskiner och material på ett värde av över 150 000 kronor enligt ägaren, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

– Vi har ingen misstänkt, men vi har säkrat vissa spår, skoavtryck bland annat.

Trodde sönerna glömt låsa

Tjuvarna ska enligt ägaren klippt sig genom ett staket, brutit upp ytterväggen och sedan sågat upp två väggar till för att ta sig in till maskinerna.

– Jag möttes i morse av en öppen dörr på mitt lager och tänkte först att mina grabbar glömt bort att stänga, men sedan såg jag att någon som gått in via ytterväggen, berättar ägaren.

– De har brutit sig in och stulit maskiner för 150 000 till 200 000 kronor.

Tror att det handlar om ligor

Ägaren menar att polisen misstänker att det handlar om ligor från utlandet. Några av maskinerna som stals skulle användas av byggföretaget under dagen.

– Det sätter käppar i hjulet när man driver företag. Det känns jävligt tråkigt, berättar ägaren.

Polisen har gjort en anmälan om stöld genom inbrott.

– Man vill ju egentligen bara lägga sig ner och dra täcket över huvudet, men det kan man inte göra med sju anställda. Det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.