12-åring rånad i Göteborg – fick kniv mot halsen

Uppdaterad
Publicerad

En tolvårig pojke i Göteborg blev på måndagseftermiddagen rånad på sin mobiltelefon. Gärningsmannen satte en kniv mot hans hals och tvingade till sig hans mobiltelefon. Strax innan klockan 16 blev ytterligare en ung pojke rånad.

Strax efter klockan 14 inträffade det första rånet vid Olskroken i Göteborg. I samband med händelsen fick den tolvårige pojken även en knivskada i handen.

– Pojken blev väldigt rädd, han sprang från platsen och fick tag på sin pappa som körde honom till sjukhuset, säger Peter Adlersson.

Polisen har sökt i området efter gärningsmannen utan något resultat.

Ytterligare ett rån

Strax innan klockan 16 inträffade ytterligare ett rån, denna gång i Munkebäck, där en 16-årig pojke blivit rånad på sin mobiltelefon och klocka. Mellan fem och sex killar hotade honom och ville ha hans mobiltelefon och klocka.

Enligt polisen finns det inga personskador. Polisen har gripit fem personer i 15-års åldern misstänkta för det senare rånet.

– Vi hittade någon form av gods som gjorde att de greps. De kan ha gods från andra rån och vi ska nu titta om det finns ett samband mellan de två rånen.

Polisen har under kvällen hållit förhör med de fem misstänkta personerna.

– Vi tittar på om det kan finnas ett samband mellan de två rånen. Det är inte omöjligt, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.