En pojke i 15-årsåldern drunknade vid en skolutflykt i Alafors. Foto: Christer Grändevik

Pojke avled efter drunkningsolycka i Ale

Uppdaterad
Publicerad

Den pojke som fördes till sjukhus med helikopter efter ett drunkningstillbud i Ale kommun, norr om Göteborg, har avlidit. Det uppger Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour.

Det var vid 11-tiden på fredagen som larmet kom till Bohus räddningstjänstförbund om att en tonåring försvunnit i en sjö i Ale kommun. Han befarades drunknad. Efter en stor räddningsinsats i sjön hittades pojken livlös i vattnet och upplivningsinsatser inleddes.

– Vi vet inte exakt hur länge han legat under vatten. Det kan vara så mycket som en halvtimme, säger Carl-Göran Hermansson, räddningsledare vid Bohus räddningstjänstförbund, till GT.

Pojken fördes med ambulanshelikopter till Östra sjukhuset, med okända skador.

På eftermiddagen uppgav Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour att pojken avlidit.

Olyckan inträffade när en skola arrangerade friluftsaktiviteter vid Sjövallens badplats i Alafors.

-Barnen simmade två och två i vattnet, men av någon anledning hamnade 15-åringen ändå under vattnet. Det är ren otur, säger Carl-Göran Hermansson, räddningsledare vid Bohus räddningstjänstförbund, till GT.

Efter olyckan återvände elever och lärare till sina skolor där de får stöd av elevhälsoteamen, skriver Ale kommun på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.