Två tonåringar döms för mordförsök efter skjutningen i Frufällan utanför Borås den 9 oktober 2020. Foto: SVT

Ung man skjuten i Borås – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om en skottlossning i området Frufällan norr om Borås kom klockan 12.31 på fredagen. En man i tonåren med skottskador hittades, och en stor polisinsats drogs igång. Enligt Södra Älvsborgs sjukhus bedöms skadeläget som allvarligt men stabilt.

Enligt polisen skottskadades en 16-åring i området Frufällan vid lunchtid på fredagen. Den skottskadade lyckades ta sig flera hundra meter till ett hus och knackade på för att få hjälp.

– Men då var polisen redan på väg eftersom flera personer ringt och larmat om skottlossningen, berättar Thomas Fuxborg.

Den skjutne var alltså både vaken och talbar, och fördes med ambulans till SÄS.

Inte livshotande

Enligt sjukhuset är 16-åringens tillstånd allvarligt men stabilt – med andra ord inte livshotande.

Skjutningen ledde till en större polisinsats med både helikopter och polishundar. Ett stort område spärrades av och söktes igenom i jakt på skottplatsen.

– Vi vet nog på ett ungefär var skottplatsen är, men därifrån till att hitta exakt plats och hylsor eller liknande är en annan sak, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg, i det inledande skedet.

Utpekade gärningsmän

Enligt medieuppgifter ska gärningsmännen vara två tonåringar.

– Vi vill inte gå ut med någon information av det slaget innan den eller de personer som gjort detta är anträffade, säger Thomas Fuxborg.

– Men när målsägaren är vaken och talbar, som i det här fallet, finns alltid en större chans att vi får höra vad som har hänt, tillägger han. 

Enligt Thomas Fuxborg pågår nu en intensiv jakt efter de personer som man tror kan ha varit inblandade.

Betyder det att ni redan har identitet på dem ni jagar?

– Ja, vi har indikationer på vem eller vilka som kan ligga bakom detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.