Foto: SVT

Torra fall i Trollhättan efter sparkrav

Uppdaterad
Publicerad

Fallpåsläppen i Trollhättan begränsas nu till enbart sommarmånaderna. Enligt Vattenfall beror ändringen på att man behöver spara pengar.

Fallpåsläppen i Trollhättan har genom åren blivit en välbesökt turistattraktion. Men den som tänkt sig att besöka fallen får nu hålla sig fram till juni. Anledningen är att Vattenfall, som står för driften, behöver spara pengar, vilket P4 Väst var först med att rapportera.

Även en säkerhetsfråga

– Det är också en säkerhetsfråga. Vi har inte råd att ha någon som är anställd året runt för att bevaka fallen, så att vi kan garantera säkerheten, säger Peter Stedt, pressekreterare på Vattenfall.

Koncentreras till sommarmånaderna

På grund av Vattenfalls besparingskrav kommer vattnet i fallen att strypas till under större delen av året. Vattnet kommer enbart att släppas på under lördagar i juni månad, och varje dag i juli och augusti.

– Det blir trots allt drygt 100 släpp, och vi tror att det blir bättre om vi koncentrerar det. Fallsläppen är en viktig tradition både för oss och för Trollhättan som stad, men vi klarar inte av att sprida ut det över året, och det är ju under den här perioden som vi har flest besökare, säger Peter Stedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.