Stopp i tågtrafiken på Göteborgs centralstation. Foto: SVT

Stopp i tågtrafiken – flera tåg påverkas

Publicerad

Det var stopp i tågtrafiken till och från Göteborgs centralstation efter en brand i ett elskåp vid Olskroken i Göteborg under måndagseftermiddagen. Klockan 18.00 rullade tågen igen men det kommer ändå bli förseningar och inställda avgångar under kvällen.

Stoppet berörde tågtrafiken mot Göteborg, Vänersborg, Strömstad, Karlstad, Oslo och Uddevalla.

Det var också stopp utanför centralstationen.

Inledningsvis uppgav Trafikverket att stoppet ska ha berott på en brand i en kiosk, i närheten av järnvägen i Olskroken, vilket ska har spridit sig och orsakat elfel.

Senare uppgav Trafikverket att det var ett elskåp vid Olskroken som brann.

– Det påverkar framförallt tågen mot Vänersborg och Uddevalla, vi jobbar just nu med att få fram ersättningsbussar, säger Christian Blomquist, pressinformatör vid Västtrafik.

Flera förseningar

Resenärerna hänvisades till befintlig busstrafik och det fanns till en början ingen prognos för hur länge det skulle pågå.

Enligt Västtrafik var det ett problem med en anläggning i Olskroken. Det var framförallt på Bohusbanan mellan Göteborg och Ytterby samt Bergslagernas järnvägar som går förbi Älvängen, Karlstad och slutligen Oslo som påverkades.

– Problemet ligger mellan Göteborgs centralstation och Gamlestaden. Hoppar man på vid Gamlestaden så är det inga problem att åka vidare som vanligt, men det kommer att vara förseningar, allt mellan en kvart och en halvtimme, kanske ännu mer på sina håll, säger Christian Blomquist.

Trafiken kan rulla igen

Klockan 18.00 uppgav Västtrafiken att det är grönt ljus för tågen att köra igen.

– Dock kommer inte alla tåg börja köra bara för att det går. Vi har både tåg och personal som är på fel ställen. Vi kommer därför dras med inställda tåg och förseningar en bra stund under kvällen, säger Christian Blomquist.

Vid 19.30 var det fortfarande förseningar på de sträckor som berör Uddevalla, Strömstad, Trollhättan, Vänersborg och Karlstad. Det fanns inte heller någon prognos för när tågen kommer gå som vanligt enligt tabell igen. Även under tisdagen kommer vissa avgångar påverkas.

– De kanske inte är inställda men vissa tåg kan vara kortare än vanligt eftersom alla vagnar inte varit där de skulle, säger Christian Blomquist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer