Foto: arkivbild

Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett elfel i Alingsås ställde till det för tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm.

– Det var ett arbetsfordon som arbetade på banan som hade kört in i en kontaktledningsstolpe, säger Per Gustafsson på Trafikverket.

Elfelet påverkade dels fjärrtågen mellan Göteborg och Stockholm, dels Västttågen mellan Göteborg och Alingsås.

Enligt Trafikverkets kommunikationschef Per Gustafsson har man jobbat för fullt för att åtgärda felet och varit i kontakt med de olika tågföretagen vars tåg berörs av stoppet.

Vid 21.15 meddelade Trafikverket att elfelet är åtgärdat och att tågtrafiken kan rulla genom Alingsås igen, men det kommer att bli följdförseningar. 

Stationer där tågtrafiken kan stoppas

Skövde C, Gårdsjö, Hallsberg, Laxå, Töreboda, Vingåker, Katrineholm C, Flemingsberg, Flen, Gnesta, Huddinge, Järna, Mölnbo, Stockholms södra, Södertälje Syd, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm Central, Alingsås, Aspen, Aspedalen, Falköping C, Floby, Floda, Herrljunga, Jonsered, Lerum, Norsesund, Partille, Stenkullen, Stenstorp, Västra Bodarne, Vårgårda, Göteborg C

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.