Du kommer att kunna delta i en mängd olika aktiviteter, exempelvis kan barn utmana sina föräldrar i frågesport. Foto: SVT

Träffa SVT i Vårgårda

Uppdaterad
Publicerad

SVT kommer till Vårgårda och med sig har de representanter från bland annat Vem vet mest, SVT Nyheter Väst och Smartare än en femteklassare. Bolibompadraken kommer också!

Fredagen den 24 maj intar SVT Murartorget för att bjuda Vårgårdaborna på så mycket som möjligt från våra produktioner, och ge er en chans att tycka till om vårt utbud.

– Vi gör detta för att lära känna publiken lite bättre. Medarbetare kommer att gå runt och göra publikundersökningar men hoppas också att några kan tänka sig att ställa upp på lite längre intervjuer. Vi vill komma publiken in på livet, få höra om deras drömmar och behov. Detta i syfte att göra mer angelägna program helt enkelt, säger Malena Nilsson Nyback, projektledare på SVT.

Utmana ditt barn i Smartare än en femteklassare

På förmiddagen blir det möten på olika håll i Vårgårda, elever från Sundlergymnasiet kommer exempelvis att få en exklusiv visning av nya serien ”Sjukt stressad” som handlar om unga kvinnors psykiska ohälsa.

På eftermiddagen kommer det att erbjudas en rad olika aktiviteter på torget. Vad sägs om att duellera mot ditt barn i Smartare än en femteklassare? Eller försöka komma på en fråga som inte redan finns i Vem vet mest-arkivet med 100 000 frågor?

Testa att vara tv-reporter

SVT Nyheter Väst kommer också att vara på plats på torget. Där kan du testa på att vara tv-reporter och se resultatet i en chatt, eller helt enkelt tipsa oss om nästa stora nyhet.

På plats är SVT:s reporter Lars Wiklund, programledare Kristina Petersen, redaktionschef Josefin Ziegler och onlinespecialist Stephanie Tinder Londéz.

Bolibompadraken bjuder på show

Klockan 16:30 intar en snäll, rolig och grön kompis scenen tillsammans med programledare Ayla Kabaca. Bolibompadraken välkomnar alla barn att dansa och sjunga loss i en dundershow!

I klippet nedan kan du träna på dansen så att du hänger med  när fredagsfesten kör igång.

Publikbiljetter till På spåret

När ni dansat färdigt med barnen är det dags att gruppera om er och bilda lag över generationsgränserna då nyhetsankaret Kristina Petersen utmanar er på quiz.

Frågorna som kommer att ställas kommer ur SVT:s massiva lager från olika frågesportsprogram. Du deltar genom att ladda ner duo-appen och ju fler rätta svar desto större chans att vinna publikbiljetter till På spåret.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Öva på drakens dans här!

Program

Visa

Murartorget kl 13-18

  • Möt medarbetare från SVTs fakta- och underhållningsavdelning, samhällsavdelning och nyheter.
  • Testa att skriva en fråga till ”Vem vet mest” – kommer du på en som inte redan finns i arkivet med över 100 000 frågor får du ett pris.
  • ”Jag är smartare än min förälder” – utmana någon vuxen i skolboksfrågor från Smartare än en femteklassare. Diplom till vinnaren.
  • Tipsa oss om nyheter och reportage till Uppdrag Granskning.
  • Prova på att vara reporter hos SVT Nyheter Väst.
  • Personer som dagligen jobbar med publikdialog i vår Tittarservice kommer vara på plats för att ta emot frågor och önskemål.

Scenen på Murartorget

  • Kl 16:30: Dansa med Bolibompadraken – show från scenen för stora och små med draken och Ayla Kabaca.
  • Kl 17:00: Familjequiz med frågor från våra populäraste frågesportsprogram. Quizmaster är nyhetsankaret Kristina Petersen från Nyheter Väst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer