Trafikstörningar på E6:an till följd av mc-olycka. Foto: SVT

Motorcyklist avled efter krock med grävling

Uppdaterad
Publicerad

En italiensk medborgare i 40-årsåldern körde på en grävling på E6:an utanför Tanum och avled till följd av skadorna han ådragit sig. Räddningstjänsten och ambulans var på plats för att undsätta mc-föraren och motorvägen var avstängd i bägge riktningar under räddningsarbetet. Det orsakade omfattande störningar i trafiken.

Polisen larmades strax före klockan 13 efter att motorcykeln körde in i mitträcket på motorvägen. Anledningen var att en grävling korsat vägen och mc-föraren hann inte väja utan körde på djuret.

– Motorcyklisten avled på platsen, nu har kroppen transporterats till Norra Älvsborgs sjukhus. Nu försöker vi komma i kontakt med mannens anhöriga för att underrätta dem om dödsfallet, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till SVT Nyheter Väst.

SVT Nyheter Väst fick in flera samtal om att trafiken var avstängd i bägge riktningar.

– Trafiken står helt still. Vi har inte rört oss ur fläcken på en halvtimme nu. Från motsatt rikning kommer inga bilar alls, berättade Anna-Karin Hedén per telefon för SVT Nyheter Väst vid 13:30-tiden.

Räddningsinsatsen pågick i över en timme. Trafiken släpptes på i båda riktningar igen vid klockan 14:00 och under en längre stund var det restköer. Vid 15-tiden meddelade Trafikverket att köerna hade släppt helt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.