Arkivbild. Foto: Adam Ihse / TT

Trafikstörningar på Älvsborgsbron i flera år framåt

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgarna kan vänta sig mer störningar i trafiken de närmaste åren. Under våren och flera år framåt kommer två körfält att stängas av på Älvsborgsbron på grund av reparationer.

Det har pågått en större renoveringsperiod av Älvsborgsbron de tre senaste åren och de kommande tre fortsätter det. Det innebär stora trafikstörningar, det rapporterar Göteborg Direkt.

– Sådant här arbete görs normalt vart 40:e år. Tätskiktet är såpass gammalt att det läcker. Ju längre man väntar desto störrebetongreparationer behöver man göra vilket också skapar störretrafikstörningar. Därför har vi lagt det nu, säger Adriano Maglica, nationell samordnare för stora broar på Trafikverket, till tidningen.

”Påverkar allt trafik”

Ett körfält i vardera körriktning kommer att stängas från och med mars.

– Det kommer attpåverka all trafik. Sommarens utmaning med Götatunneln var relativthanterlig även om det så klart finns personer som har blivitdrabbade. Risken är att trafikpåverkan vid Älvsborgsbron kommer attbli mycket större, säger Bertil Hallman, trafikanalytiker på Trafikverket, till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.