Reparationerna i Götatunneln skapar långa köer i centrala Göteborg under onsdagsförmiddagen. Foto: SVT

Trafikverket ändrar avtal med Västlänken-entreprenör

Publicerad

NCC har vunnit upphandlingar värda mångmiljarder för att bygget av Västlänken och Västsvenska paketet, nu stryker Trafikverket delar av ett avtal med företaget. Avtalet handlar om förstärkning av Götatunneln, rapporterar GP.

Arbetet har pågått sedan juni 2018 och nu avbeställer Trafikverket resterande delen av avtalet med NCC, rapporterar Göteborgs-posten.

Anledningen till att avtalet ändras uppges vara att NCC väldigt sent ska ha meddelat att arbetet blev försenat.

– Vi är inte så nöjda att man kommer så sent med ett sådant besked, säger Joakim Jonsson, chef inom projekt Västlänken till GP.

NCC:s affärschef Richard Thorpö ger sin version till GP.

– Det var betydligt mer omfattande än vad vi kunde tro från början. Det innebar att vi inte kunde hinna med bägge rören inom den korta entreprenadtid som var. Därför gjorde vi bara ena röret, säger han.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att avtalet hävdes, detta var felaktigt. Nu har texten korrigerats till att avtalet ändrades/avbeställdes.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västlänken

Mer i ämnet