Traktor och personbil i olycka

Uppdaterad
Publicerad

En traktor och en personbil krockade under morgonen på vägen mellan Annelund och Vesene i Herrljunga kommun.

Larmet om olyckan kom in till polisen vid 06.40 på tisdagsmorgonen. Enligt Trafikverket ska fordonen ha kolliderat mellan Annelund och Vesene på Boråsvägen.

– Vi får in ett larm om en olycka på Boråsvägen. De ska ha kolliderat och i samband med det ska traktorn ha voltat. Vi tillsammans med räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region väst.

När de kom fram till platsen kunde konstatera att två personer behövde vård.

– Två personer har förts till sjukhus med med nack- och ryggsmärtor, säger Jonas Myrén, insatsledare vid räddningstjänsten i Herrljunga.

Bärgar bilen

Vid kvart över åtta på morgonen hade räddningstjänsten börjat med bärgningen av personbilen.

– Vi inväntar också en tungbärgare som ska ta hand om traktorn och sedan ska det också saneras då det har runnit ut vätskor ur fordonen. Precis där vi jobbar blockerar vi ena vägbanan litegrann, men det går att ta sig förbi olycksplatsen, säger Myrén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.