Trångt på Smögenbryggan trots pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Även om coronasmittan i Västsverige är fortsatt låg har siffran börjat stiga, framför allt bland unga. På Västkustens turistorter, bland annat Smögenbryggan, var trängseln i helgen stor.

Se trängseln och hör röster från Smögenbryggan i klippet.

– Det är kaos på hela Västkusten med folk, säger Jens Palm Karlsson från Grebbestad, som sitter och svalkar sig i skuggan en bit bort från huvudbryggan.

Coronapandemin

Han tänkte ta en promenad dit senare, men är lite tveksam då det ser ut att vara så trångt. Han tycker att folk verkar ha glömt bort att coronapandemin fortfarande pågår.

– Det är ingen respekt alls. Det är ett hån mot all vårdpersonal som slitit och precis fått huvudet över vattenytan, säger Jens Palm Karlsson.

Jeanette Almbecker från Falkenberg har tagit sin tillflykt till bryggan på andra sidan vattnet för att komma undan trängseln.

– Jag jobbar själv inom vården. Vi försöker hålla avstånd men det var svårt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet