Foto: Polisens förundersökning

Tre döms för stor knarkgömma

Uppdaterad
Publicerad

I ett källarförråd i Borås förvarades drygt 11 kilo amfetamin och ett automatvapen. När polisen upptäckte gömman byttes drogen ut mot mjöl och vapnet mot en attrapp och dold kameraövervakning monterades. Nu döms tre män till fängelse.

Det var i januari i år som polisen hittade över 11 kilo amfetamin i ett förråd på stadsdelen Norrmalm i Borås. Vid förrådet greps den första av de tre männen. De två andra grips vid ett senare tillfälle efter att de maskerat besökt förrådet.

Omfattande bevisning

Enligt Borås tingsrätt så finns det omfattande bevisning som stödjer åklagaren. Enligt rätten så matchar kläderna som de maskerade männen bar på övervakningsfilmerna från förrådet de kläder som männen bar när de greps.

En man i 60-årsåldern och en man i 50-årsåldern döms till fängelse i sex år. En man i övre 20-årsåldern döms till fängelse i två år. De tre männen har, med visst undantag, förnekat brott.

Kopplingar till annat fall

I Borås har det under det den senaste tiden skett flera stora beslag av narkotika. Och det finns enligt åklagaren kopplingar mellan detta fall och det fall i Marks kommun där polisen hittade drygt 53 kilo amfetamin, varav större delen låg gömt i en hundkoja. Enligt åklagaren kommer delar av narkotikan från samma tillverkningssats. Och vissa delar ska även ha förpackats med samma vakuumförpackare.

I det andra fallet står tre andra män åtalade för synnerligen grovt narkotikabrott. Den rättegången inleds senare i juli.

I klippet nedan hör du åklagaren om fallet där amfetamin hittades i en hundkoja:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.