Östra sjukhuset. Foto: SVT

Tre män häktade för våldtäkt mot barn i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tre män misstänkts för upprepade våldtäkter mot ett barn. Flera våldtäkter ska ha skett i lokaler på Östra sjukhuset i Göteborg.

Det är GP som rapporterar om misstankarna. Männen sitter sedan en tid häktade av Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för flera fall av våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn. Enligt tidningen har de misstänkta brotten begåtts på olika platser runt om i Göteborg för mellan fyra och fem år sedan.

Männen häktades i slutet på januari som ett led i en förundersökning som pågått under ett års tid. All tre förnekar brott och ingen av dem har enligt belastningsregistret tidigare dömts för något olagligt.

– Vi är belagda med yppandeförbud men jag kan säga att min klient vidhåller sitt förnekande, säger Peter Carlström, advokat till en av männen, till Göteborgs Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.